Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нападнатото момиче в Цар Калоян и насилникът ѝ били първи братовчеди

Закон и ред

Нападнатото момиче в Цар Калоян и насилникът ѝ били първи братовчеди

Снимка:

Според окръжния прокурор на Разград - раните на момичето са почти несъвместими с живота, но медиците се борят да го спасят

„Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи“, сподели дядото на 17-годишното момиче, което бе обгорено след опит за изнасилване от 25-годишен рецидивист в Цар Калоян. Жертвата и извършителят са първи братовчеди, предава Нова тв.

Опитът за убийство на 17-годишното момиче потресе жителите на Цар Калоян. 25-годишният рецидивист е малтретирал жертвата и се опитал да я запали. Момичето е било закарано в много тежко състояние в русенска болница. Има около 30 процента изгаряния по тялото.

След полицейска хайка извършителят е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват.

Вследствие на палежа е унищожено и домашно имущество, опушени са стени – 100 кв. м, изгорели са бяла и черна техника и дограма. Спасена е къщата.

Мъжът вече е лежал в затвора за изнасилване на друг член на семейството си, но е пуснат предсрочно. Има присъда и за грабеж.

„Тогава е бил младеж. Очевидно поведението му в затвора е било такова, че са му гласували доверие“, коментира окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Преди нападението на братовчедка си двата пъти е посягал на свои родственици - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко. Според окръжния прокурор на Разград - раните й са почти несъвместими с живота, но медиците се борят да спасят момичето.

Жители на селото пък споделят, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Мъжът, който беше определен от окръжния прокурор на Разград като психопат, е задържан, днес ще бъде издадено и прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Очаква се да му бъдат повдигнати три обвинения. Законът предвижда най-тежките наказания за мъжа – 15-20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.  


Топ новини

виж още

Актуална тема