Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Наркоразпространителите от Елин Пелин – 24-годишни, разчитали на майките си

Закон и ред

Наркоразпространителите от Елин Пелин – 24-годишни, разчитали на майките си

Снимка:

Майките били помощнички на момчетата – едната транспортирала наркотиците към София

Момчета родени през 1995 година въртели бандата за наркотици в Елин Пелин. Родителите им пък били запознати с дейността на децата си. Майката на единия задържан изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, когато униформените дошли на обиск в дома им. За друга майка разследването показало, че осъществявала транспортиране на наркотици от София до Елин Пелин, стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура, предава Дарик.

„Толерирането на тази дейност от родители е крайно неприемливо. Необходима е здрава семейна среда“, заяви заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев.

За период от четири денонощия органите на реда разбиха две групи, разпространявали наркотици на територията на Елин Пелин.

„Двете групи са се познавали, но не са имали съвместен бизнес. Явяват се конкуренти. Зареждането с наркотични вещества, по-конкретно с марихуана и амфетамини, е ставало от депо в град София. То е било държано от лидера на групата, който е зареждал наркотиците и ги е разпределял в разфасовки“, разясни Темалкиев.

Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек пък каза, че групи за разпространение на наркотици се разбиват често, но те отварят ниша, която бързо се заема от друга банда.  


Коментари (1)

Bo Е хубаво де, откъде ли пък са ги купували ? Никй не знае и няма да разследва, сигурен съм.
Кокошкарски акции да отчитаме дейност
10.12.2019 18:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема