Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нарушения при снабдяването с ток на 5 обекта до шахтата, където загина 16г. момче

Закон и ред

Нарушения при снабдяването с ток на 5 обекта до шахтата, където загина 16г. момче

Снимка:

Проверката на Столична община продължава и днес

Нарушения при снабдяването с ток на пет преместваеми обекта на бул. „Академик Иван Гешов" са открити при проверка от екип на Столичната община след фаталния инцидент в неделя, когато оголен кабел уби 16-годишно момче на тротоара. Два от обектите са на терена на болница „Свети Иван Рилски" и три на тротоара пред нея.

За павилионите в двора на болницата са сключени договори от ръководството на лечебното заведение през 2016 година. Документи за поставянето и въвеждането им в експлоатация не са установени. За начина на захранване на двата обекта с електричество липсват проекти и разрешения, като те са изцяло незаконни.

Трите обекта на тротоара са поставени след процедури, проведени от район „Триадица". И при трите са открити нарушения в разрешенията за поставяне, издадени от района в несъответствие с одобрените схеми.

„От районната администрация не са одобрени проекти за електрозахранване на обектите“, съобщават от Столичната община. Проверката продължава и днес.  


Коментари (2)

Татулова Толкова ли е трудно да се провери има ли партида в ЧЕЗ, по която се плаща сметката за ток на въпросните обекти, след като е известно името на фирмата-собственик!
Второ, ако се съди по ударната акция вчера на шпиц командата от протестъри за бързи поръчки, едва ли виновна е Фандъкова, още повече е ясно, че кмет на Триадица за втори мандат е човек на ДБ, в първия е бил от Реформаторския блок, но името е същото!
5 телевизии и 10 сайта говорят и пишат едно и също, повтаряйки и опорките, и правописните грешки!
Струва ми се, че вървим към медиен локдаун и да не се съмняваме, че е хем неизбежен, хем наложителен!
16.02.2021 12:39 / Отговор
Калин Аз също първо искам да кажа колко много съжаляваме за загубата на 16 годишнито момче.Нека душата му почива във мир.
Възмутен съм вчера от хора като Слави Трифонов и други които веднага се възползваха да печелят дивиденти от трагедията която се случи и загина дете!
Започнаха отново да отвиняват Борисов,ГЕРБ!
Хора спрете!!! Опомнете се!!
Всички граждани на Република България ТРЯБВА ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ И НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА!!!
СЪС СИГУРНОСТ ТОВА ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО НЕ СПАЗВАТ И НАРУШАВАТ ЗАКОНА , ТРЯБВА ТЕ ДА СИ носят отговорност!!
ПРЕСТАНЕТЕ СЪС ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНТАЛИТЕТ !!
16.02.2021 16:47 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още