Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нито едно дете не е загинало при катастрофа в София през 2018 г.

Закон и ред

Нито едно дете не е загинало при катастрофа в София през 2018 г.

Снимка:

Борбата срещу войната по пътищата дава резултат

Намаление на регистрираните извършени престъпления с 9% и увеличение на разкриваемостта от 2,5% за изминалата година, отчитат от СДВР. Това съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов след проведено съвещание със столичната дирекция на вътрешните работи.

„Искам да отчета една положителна тенденция, която може би досега не сме обръщали в статистиката –  в София за миналата година няма нито едно загинало дете, което аз отчитам като изключително положително!“,  отбеляза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Общо обаче за 2018  в сравнение с 2017 г. загиналите са с 14 души повече.

„Голяма част от произшествията и загиналите са заради неспазване на елементарни правила на движение, примерно недаване на предимство на пешеходци на пешеходна пътека“, уточни той.

 „През последните два месеца получихме дарение от Столична община на два броя мобилни камери.Те вече работят на територията на Столицата и дават едни много добри резултати“, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев, като уточни, че  участъците с повишена концентрация на ПТП-та са около училищата и детските градини в пиковите часове, както и Южната и Северната дъга, където може да се развива по-висока скорост.

За 2018 година се отчита спад на регистрираните престъпления против собствеността, каквато е и тенденцията за цялата страна.

Предстои вкарването в работен режим на 85 нови автомобила, които в рамките на месец, месец и половина ще бъдат предоставени на Дирекцията за обезпечаване на патрулно-постовата дейност, което ще повиши значително мобилността на униформените екипи.

На въпрос какви са мерките, които се предприемат, свързани с предстоящата визита на папа Франциск, от СДВР гарантират, че е създаден щаб на национални ниво, който ще вземе необходимите мерки.

„Това е едно посещение, свързано първо с висок риск, второ с доста затруднения, които ще изпитат гражданите, но се надявам да ни разберат предвид засилените мерки за сигурност, противодействие на тероризма. Ще направим всичко възможно, да не допуснем произшествия“, категорично заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив