Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нови акции и арести в различни точки на страната за дилъри на гласове

Закон и ред

Нови акции и арести в различни точки на страната за дилъри на гласове

Снимка:

Задържаха кмет и общински съветник

Полицията обискира домовете на дилъри на гласове в Пиринско

Акцията е в ромските махали на общините Кресна, Струмяни и Сандански. Рано сутринта днес органите на реда са влезли в селата Микрево, община Струмяни, и в Склаве и Дамяница, община Сандански.

Били са задържани петима души, белезници са щракнали не само в двете села, но и в Кресна. Извършени са обиски в няколко къщи.

Поредна акция във Великотърновско

Полицията провери няколко адреса в село Водолей. Органите на реда изчакват да се прибере в дома си и кметицата на населеното място.

Пред Нова телевизия тя заяви, че ще съдейства.

Акция в Поморие

Арестувани са двама като единият е общинският съветник Пламен Огнянов, влязъл с листата на ДПС, пише Би Ти Ви. Той е изключен от движението заради солидния брой преференции, които е получил на предните избори.

Другият задържан е кметът на селото.

Заедно с тях общият брой на задържаните в Бургаско за контролиран вот вече е 26 души. Схемите били най-различни, освен списъци с лични данни на хартия, на електронен носител и в мобилни телефони, така и се предлагат хранителни продукти и дребна домакинска техника. Сумата за предлаган глас варира от 10 до 150 лв., казаха от МВР-Бургас.

„Образуваните в национален мащаб досъдебни производства за престъпления срещу политическите права на гражданите са 45. От които, забележете, 16, т.е. повече от ⅓, са на територията на областната дирекция на МВР-Бургас, респективно Окръжна прокуратура Бургас“, каза Георги Чинев - окръжен прокурор.

Кандидатът от листата на ИСМВ Цветелин Георгиев, на когото вчера по искане на главния прокурор беше свален имунитет вече е привлечен като обвиняем за търговия с вот. Обвинението е, че е дал пари на 4 души в село Маринка да гласуват преференциално.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още