Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Нови обвинения срещу Божков: Подбудителство за четири убийства, опит за изнасилване, изнудване

Закон и ред

Нови обвинения срещу Божков: Подбудителство за четири убийства, опит за изнасилване, изнудване

Нови обвинения срещу Божков: Подбудителство за четири убийства, опит за изнасилване, изнудване - Tribune.bg
Снимка:

Специализираната прокуратура обвини Васил Божков по ново досъдебно производство в извършването на още 7 престъпления.

Божков е обвинен за ръководене на организирана престъпна група с участието на още три лица, създадена с цел извършване на тежки умишлени криминални престъпления.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала от 2012 г. Имала за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., съобщават от прокуратурата.

Инициалите съвпадат с тиражираната информация, че има разследване за убийството на Манол Велев, който беше прострелян на 11 юли 2007 г. Други от инициалите съвпадат с името на Йордан Динков. На 4 април 2012 година, 6 куршума застигнаха благоевградчанина. Убитият  40-годишнен бизнесмен е бил представител на лицензираната в Австрия букмейкърска компания. 

Обвинен е също и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на жена чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини, допълват от прокуратурата.

До момента на Васил Божков бяха повдигнати 11 обвинения, сред които за ръководене на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп и др. Последните обвинения, които бяха повдигнати задочно на Божков, са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Бизнесменът се намира в Обединените арабски емирства. За него и съдружника му Георги Попов има молба от България за екстрадиция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Жок Стига с тези циркове бяха 100 изнасилени сега само дърпал някоя или някои а кои са в групата като трябва да давате някакви отговори започвате с обвинение ставате смешни
27.05.2020 17:38 / Отговор
Много плитко! Ало, смешник, що така пропускаш убийствата, а се хващаш за най-незначителното???
27.05.2020 19:42
Киро Бизона За изнасилванията не знам, ама за убийството на Манол Велев работата може да стане много дебела. Дори и само това да бъде доказано, Черепа го чака доживотна присъда без право на замяна. В най-добрия случай ще се крие като плъх до края на живота си! Но ще го набарат!
27.05.2020 18:30 / Отговор
Гост Т.М. Аз се очудвам на глупостта на този народ .За тях тези повдигнати обвинения за неща,които отдавна се знаят в публичното пространство ,как не означават нищо и му се възхищават ?!Само ,ако беше им се случило на тях ,не знам дали щяха толкова да го величаят?Той е престъпник ,който е нарушил законите и трябва да отговаря .Да дойде тук и да говори ,а не само да пуска лъжи от другият край на света и да мъти главите на простолюдието ,разчитайки на тях по протестите .Това със страхът е кьорфишек ,с такава охрана ,а и държавата няма да ги убие ,това може само някой на който е причинил зло ,да му отвърне по същият начин. Е ,не е все едно и също.
27.05.2020 18:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати