Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ново обвинение срещу шефа на Трето РПУ в Пловдив, прикрил записи от катастрофа с три жертви

Закон и ред

Ново обвинение срещу шефа на Трето РПУ в Пловдив, прикрил записи от катастрофа с три жертви

Снимка:

Ново обвинение повдигна Окръжната прокуратура в Пловдив срещу началника на Трето районно управление на полицията Самуил Хаджиев, съобщиха оттам.

По време на разследването е било установено, че Хаджиев е прикрил записи от катастрофата на околовръстното шосе в града, при което загинаха трима души. Виновният шофьор за тежката катастрофа – Иво Даскалов по прякор Лудия, в момента е с парична гаранция и е на свобода след решение на съда в Пловдив.

Хаджиев е разпоредил на полицейски служител от сектор „Криминална полиция“ към 3 РУ - Пловдив, да изземе електронен носител – флаш памет и да му предаде всички видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон на околовръстния път. Записите са били с пряк изглед към околовръстното шосе и са били за период от половин час след 22 часа на 2 май 2021 г. ,пише в. „Монитор“.  

Впоследствие е взел и укрил флаш паметта с видеозаписите и същите не се били приобщени към образуваното досъдебно производство, твърдят от прокуратурата.

Иначе срещу арестувания директор на Трето РПУ има още две обвинения - за оказване на влияние върху подчинена дознателка, за да бъде претърсена базата на пловдивска фирма, без да има основание за това, както и за неспазване на мерките за съхранение на боеприпаси.

Обвиняемият Хаджиев е в следствения арест в Пловдив с мярка за неотклонение „задържане под стража“. В четвъртък предстои Апелативният съд в Пловдив да гледа мерките както на Хаджиев, така и на останалите трима, задържани заедно с него.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още