Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Няма ДНК на Георги Семерджиев по изследвани предмети в колата му. Сред тях въздушната възглавница

Закон и ред

Няма ДНК на Георги Семерджиев по изследвани предмети в колата му. Сред тях въздушната възглавница

Няма ДНК на Георги Семерджиев по изследвани предмети в колата му. Сред тях въздушната възглавница - Tribune.bg
Снимка:

По изследвани предмети в колата на Георги Семерджиев не е открито негово ДНК. Това стана ясно при заседание на Апелативния съд по делото за жестоката катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, при която бяха убити две момичета. ДНК няма и въздушната възглавница на автомобила. Днес беше приета ДНК експертиза в отсъствието на вещото лице, което я е изготвило, пише БНТ.

По време на заседанието беше разпитана една от двете жени, за които се твърди, че е тествала колата на Семерджиев във фаталната нощ. Тя влезе и излезе от съдебната зала в мълчание, а разпитът беше при закрити врата. Причината - да бъдат коментирани факти от личния ѝ живот.

Според БНТ свидетелката днес е заявила, че по време на катастрофата не е шофирала тя, но по нейни думи не е шофирал и Семерджиев.

След разпита стана ясно, че обвинението иска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Точната причина не стана ясна.

Искането обаче беше отхвърлено. „Аз не знам какъв беше смисълът да гледаме делото на закрити врата, тоест нейният разпит, защото нищо интимно не стана на въпрос. Били са приятели със Семерджиев и толкова. Описва момента на катастрофата, но не е така както е. Първоначално, че се удрят, а след това като се разцепва колата я попитах дали е изпаднала на платното, а тя каза, че е изхвърчала в градинката, което няма как да стане просто“, заяви Пламен Димитров, адвокат.

Следващото заседание ще бъде на 6 март, тогава съдът даде последна възможност на защитата жената, за която се твърди, че е шофирала, да бъде доведена в съда.

Правени са всякакви опити да се установи контакт с нея, но безуспешно.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати