Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обискират всички складове в страната на фирмата-получател на бананите с кокаин

Закон и ред

Обискират всички складове в страната на фирмата-получател на бананите с кокаин

Снимка:

Започнала е съвместна работа с италианската служба за разследване на наркотрафика

Обискират всички складове в страната на фирмата-получател на бананите с кокаин, съобщава БНТ. Проверяват се три бази на фирмата в София, Варна и Пловдив. 76 кг наркотик беше открит вчера в кашони с банани от Еквадор, които бяха в склада в Бургас.

Причината е, че част от бананите, които са получени с кораб на пристанище Бургас в края на юли, вече са изпратени към тези бази. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин.
Започнала е съвместна работа с италианската служба за разследване на наркотрафика, за да се установят всички обстоятелствата около претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища.

Съвместна работа има и с румънските служби, тъй като част от бананите е трябвало да бъдат доставени до Румъния. Съмненията са, че получателят на кокаина е или адресат в Румъния, или пък става въпрос за международна престъпна група.

Започва работа и с властите в Латинска Америка, за да се установят обстоятелствата около доставката на тези банани, за да се събере информация кой би могъл да е изпращача на кокаина.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още