Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обрат: Иванчева и Петрова остават в ареста

Закон и ред

Обрат: Иванчева и Петрова остават в ареста

Обрат: Иванчева и Петрова остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Мерките за неотклонение ще се гледат отново от съда

Обрат по казуса с кметицата на „Младост“. Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Иванчева не са освободени, а остават в ареста. Това решение е взел Апелативният специализиран наказателен съд. То идва само няколко часа, след като съд на първа инстанция освободи двете задържани по обвинение за взимане на подкуп в особено голям размер.

Специализирания наказателен съд определи те да бъдат пуснати незабавно под домашен арест заради влошено физическо и психическо състояние. Прокуратурата веднага реагира и внесе искане да се спре предварителното изпълнение на мерките за неотклонение „домашен арест“ на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. От държавното обвинение се мотивираха, че това се прави с оглед предотвратяване на възможността подсъдимите да се укрият и да извършат ново престъпление. Освен това от прокуратурата не са съгласни с констатацията за влошено здравословно състояние.

Причина задържаните да не бъдат пуснати от ареста е неизпратените доказателства по делото, въз основа на които съдът е преценил, че се налага промяна на мерките за неотклонение, сочи съобщение от Специализирания апелативен съд.

Решението на съда касае само пускането им незабавно от ареста. По самите мерки за неотклонение съдът ще заседава отделно.  


Коментари (1)

Иванов Колкото повече държат двете нещастни жени в затвора, толкова повече ме убеждават, че са невинни. Колко други престъпници излязоха от ареста и за тежки престъпления? Къде е Хелзинския комитет? Ако бяха ромки, щяха да ни проглушат ушите.
17.11.2018 08:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още