Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обрат: Отмениха оправдателната присъда на пловдивския лекар, който застреля Плъха

Закон и ред

Обрат: Отмениха оправдателната присъда на пловдивския лекар, който застреля Плъха

Обрат: Отмениха оправдателната присъда на пловдивския лекар, който застреля Плъха - Tribune.bg
Снимка:

Оправдателната присъда на пловдивския лекар Иван Димитров, който застреля повече от 2 години Жоро Джевизов-Плъха, е отменена. Това решение са взели магистратите от Апелативния съд в града.

Делото ще бъде разгледано наново и от друг съдебен състав на Окръжния съд в Пловдив.

Апелативните магистрати намериха противоречия в присъдата. Заключението на Окръжния съд, че Плъха е нападнал лекаря, не се потвърждавали нито от обясненията на подсъдимия, нито от показанията на свидетелите. При извършения оглед на мястото не е бил намерен нож. Два ножа са открити в дома на лекаря. И по двата ножа е имало следи от кръв, която не е могла да бъде изследвана, защото е била твърде малко.

Преди няколко месеца Димитров получи оправдателна присъда от Окръжния съд и 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок за незаконното държане на пистолет и боеприпаси. Според съда Димитров е действал в условията на неизбежна самоотбрана. Преди това той призна вината си и поиска съкратена съдебна процедура.

Според втората съдебна инстанция не са обсъдени доказателства, че пострадалият е нападнал доктора с нож, за което има данни само в обясненията на подсъдимия.

Освен това по делото липсвали мотиви, което е процесуално нарушение.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема