Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвинените по случая „Локорско“ и загиналите мигранти остават в ареста

Закон и ред

Обвинените по случая „Локорско“ и загиналите мигранти остават в ареста

Обвинените по случая Локорско и загиналите мигранти остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:
Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение задържане под стража, наложена от Софийски градски съд/СГС/, на петимата обвиняеми за каналджийство и превозване на 52 мигранти, от които 18 загубиха живота си. Шестият обвиняем – В.Х. е задържан в Гърция, предстои неговата екстрадиция, като това се очаква да стане до два месеца, през които В. Х. ще остане в гръцки затвор.
 
Адвокатът на обвиняемия Т. Т. счита, че определението на СГС – задържане под стража, е необосновано и добави, че Т. Т. е с обременено съдебно минало, но това не е предпоставка за укриване, няма и основания за бъдещо такова.
“Съжалявам за всичко, ако съм в ареста станалото няма да се промени, искам да бъда полезен”, каза обвиняемият Т.Т.
 
Защитникът на П.Я. заяви, че доказателствата за подвеждане под отговорност на обвиняемия не са убедителни, няма доказателства, че обвиняемият е провеждал предварителни разговори за превозване на мигранти, нито пък че е участвал в разполагането на мигрантите в тайници. Защитата поиска по-лека мярка.
 
Адвокатът на Х.Д. също поиска по-лека мярка, защото обвиняемият има постоянен адрес, няма опасност от укриване и семейството му се нуждае от неговите грижи. “Съжалявам за случилото се, нямам намерение да извършвам нови престъпления, ако може да се наложи по-лека мярка само и само да се грижа за близките си”, заяви и обвиняемият Х. Д.
 
Назначената защита на А.А. пък уточни, че клиентът ѝ е съдействал на органите на реда, дал е информация за документите, които са били заровени, като е участвал в следствения експеримент, няма и опасност от укриване.
 
“Съжалявам за всичко, което се е случило, ако е възможно по-лека мярка за неотклонение, трябва да се грижа и за майка си”, посочи и обвиняемият А.А.
 
В.К. не е обжалвал мярката и също остава в ареста.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати