Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвинения за банда за трафик на хора, принуждавали жени да се женят за чужденци

Закон и ред

Обвинения за банда за трафик на хора, принуждавали жени да се женят за чужденци

Обвинения за банда за трафик на хора, принуждавали жени да се женят за чужденци - Tribune.bg
Снимка:

Карали жените до Белгия, Австрия, Дания и Кипър

Специализираната прокуратура обвини четирима за участие в група за трафик на жени с цел принудително сключване на граждански брак с индийци и пакистанци, съобщиха от държавното обвинение. Крайната цел е била „съпрузите“ по незаконен начин да получат законно пребиваване в страните от Европейския съюз.

Участниците набирали жени, предимно от ромски произход, които били подмамвани с добро заплащане. Жените били транспортирани предимно в Белгия, Австрия, Дания и Кипър, където били принудително държани, докато се съгласят да сключат граждански брак там или в България с непознати чужденци.

Впоследствие „младоженците“ се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване в тях на основание на гражданския брак с лице от Европейския съюз.

Жените били принуждавани да съдействат пред съответните миграционни власти за получаване на желания статут от чужденците.

Участниците в групата, сред които индийски гражданин с постоянен адрес в София и трима българи, са задържани на 8 май 2019 г. при операция на Главна дирекция „Гранична полиция“, СДВР и Специализираната прокуратура в столицата.

На четиримата обвинени е наложено прокурорско задържане до 72 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати