Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиненият за двойното убийство в Благоевград остава в ареста: Аз убих майка си и баща си, ай стига бе!

Закон и ред

Обвиненият за двойното убийство в Благоевград остава в ареста: Аз убих майка си и баща си, ай стига бе!

Снимка:

24-годишният Илия Априлов, обвинен за убийството на родителите си вчера в Благоевград, остава в ареста. Това постанови Окръжния съд като решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок в Софийския апелативен съд.

Младежът беше арестуван, след като самокатастрофира с краден микробус на Е-79 в Кресненското дефиле.

Впоследствие се оказа, че той е синът на Васил и Бистра Априлови, открити мъртви след пожар в апартамента им, сигналът за който е подаден малко преди 02.00 ч. на 4 октомври. Съдебен лекар установи, че съпрузите са убити най-вероятно с тесла, а след това жилището им в ж.к. „Ален мак“ е подпалено. В апартамента е бил открит и предметът, с който вероятно е извършено престъплението.

Снощи говорителят на Окръжна прокуратура Георги Мадолев обяви, че Априлов е обвинен за двойното убийство и противозаконно отнемане на МПС, но не и за палеж.

Преди влизане в залата, обвиняемият се оплака, че няма право на адвокат, а пред съдията, четеше от листове, че никой не му е обяснил, какво означават членовете от НПК, по които е обвинен, съобщава БГНЕС.

Служебният защитник на Априлов, Мария Георгиева поиска извършване на психиатрична експертиза на клиента, но на този етап искането е било отхвърлено. 

Според данните, събрани от разследването, скандалите в дома на Априлови са били чести. Такъв е имало и на 3 октомври вечерта, но в 23 ч. – след чути викове и размяна на реплики, всичко утихнало. В апартамента освен оръжието на престъплението е намерена още една тесла. Обвиняемият е разказал още, че не помни от хапчетата, които взима и че бил психично болен от 2018 г.

„За 10 дни животът ми се промени“, каза още Илия в съдебна зала.

След мярката, попитан дали съжалява, Априлов каза: „Сега ще бъда набит. Не съм виновен. Аз пих антибиотик, това не съм аз, не знам какво се случи. Полицаите ми обясниха. Съжалявам, как да не съжалявам, аз убих майка си и баща си, ай стига бе!“.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема