Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста

Закон и ред

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста

Снимка:

Това е пореден отказ на молба от подсъдимия за промяна на мярката му

Софийският градски съд отказа да освободи от ареста Кристиян Николов, който е обвиняем за смъртта на Милен Цветков. Николов има постоянен адрес и трайна обвързаност със семейството си и с приятелката си Симона Цветкова. Затова няма опасност да се укрие, но пък може да извърши друго престъпление заради употребата на наркотици и голямата обществена опасност на деянието му, смятат магистратите, пише „24 часа“. Според съда Николов не е осъждан, няма криминални регистрации, студент е и има добри характеристични данни.

На заседанието прокуротурата изнесе данни, че в телефона на Кристиан е намерена комуникация, която го уличава в употреба на дрога през 2018 и 2019 г. Освен това в претърсванията след катастрофата е открита кутийка със следи от кокаин и амфетамини. Според адвоката на младежа няма доказателства, че този телефон е негов и не е доказателство по делото. Кристиян Николов помоли съда да го пуснат вкъщи. Обеща да съдейства на процеса. Николов каза пред съда, че мярката му - задържане под стража, е в услуга на прокуратурата, а не на правосъдието и помоли да бъде изменена в по-лека. Добави, че съдът е подложен на натиск по това дело.

Окончателното решение за свободата на 22-годишния мъж е на Апелативния съд в София.

На заседанието стана ясно, че разследването срещу майката на Кристиян е прекратено. Тя беше обвиняема, защото му е дала джипа си.  


Коментари (2)

ыота След като ги арестуват всички изведнъж се разболяват, започват да "губят" вещи, като телефони, оръжие и документи, които ги уличват, и непрекъснато искат промяна на мярката им. Питам депутатите-създали Законите: Защо обвиняемите има право безброй пъти да искат промяна на мярката си???? Това бави процеса и дава време за подкупване на "независимите" съдии, прокурори и следователи!!!! Това ли се цели????? В случая убиеца среща затруднения поради голямата известност на жертвата, но при убийство на обикновен българин....
08.01.2021 13:42 / Отговор
Путя До три пъти,и после у дома стар съдебен трик,всичко е нагласен,само прочетете коментарите дето се казва ,че всичко това е в услуга на прокуратурата!
Ей аланко на коя прокуратура бе убиецо надрусан,не уби ли ти човека бе,не беше надрусан бе,докога тия болшевишки издънки на олигарсите ще вилнеят,докога безнаказано,колко време му трябва на процеса,а?
Качил се надрусан,убил човека, знае се наркотика знае маршрута,има записи на камери,ееее какво толкова още.......че го счете!
Ама затвора е пълен с кокошкари нали,а за тия ........прибавка на прокуратурата,щото мама не в престъпния криза нали, за може?!
08.01.2021 15:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още