Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиненият за шпионаж полковник Петър Петров остава в ареста

Закон и ред

Обвиненият за шпионаж полковник Петър Петров остава в ареста

Снимка:

Днес прокуратурата представи и три нови тома с доказателства

Полковник Петър Петров, който е обвинен в шпионаж, остава в ареста. Военният апелативен съд потвърди решението на първата инстанция да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Решението не подлежи на обжалване.

Заместник-началникът на бюджетната дирекция в Министерство на отбраната полк. Петър Петров е един от замесените в така наречения шпионски скандал, при който стана ясно, че група е изнасяла класифицирана информация, представляваща държавна тайна, към Русия. 

Днес прокуратурата представи и три нови тома с доказателствен материал по разследването. До момента то е събрано в 44 тома. Според прокурор Стоян Лазаров с тях се подкрепя обвинителната теза, пише „24 часа“.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства срещу т.н. Резидент - Иван Илиев, бивш шеф във Военното разузнаване, неговия бивш колега и настоящ шеф на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров, зам.-шефа на дирекцията за бюджета и разходите на армията в министерството на отбраната - полковник Петър Петров и двама действащи служители на военното разузнаване.

„Единственото, което към момента продължавам да твърдя е, че по това дело не е изяснен предметът на престъплението шпионство. Предметът на престъплението е информация, представляваща държавна тайна. И към настоящия момент не е ясно какво представлява тази информация, която прокуратурата претендира, че е събирана от нашия подзащитен“, коментира адв. Петър Петков, защитник на обвиняемия.

Днес съдът разглежда мерките за неотклонение на всеки от тях по отделно.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още