Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиненият за жестокото убийство в центъра на София вдигна температура, отложиха мярката

Закон и ред

Обвиненият за жестокото убийство в центъра на София вдигна температура, отложиха мярката

Обвиненият за жестокото убийство в центъра на София вдигна температура, отложиха мярката - Tribune.bg
Снимка:

Днес съдът трябваше да гледа мярката за неотклонение на Веско Вълчинов, заподозрян за убийството на Кристиан Пеев. Разглеждането на мярката обаче е отложенo. По информация на bTV причината е, че обвиняемият се е разболял и е вдигнал температура. Вълчинов също така е решил, че няма смисъл да обжалва решението на Софийския градски съд да остане в ареста.

Пред медиите, адокатът на обвиняемия заяви, че той може по всяко време да поиска изменение на мярката си. Албена Асенова каза още, че ще се бори за по-лека присъда за Вълчинов - 20 години затвор.

Миналата седмица Вълчинов се призна за виновен, като каза, че иска по-лека присъда, както и че е извършил престъплението в състояние на афект.

До убийството се е стигнало заради дълг не от 2000 лева, а от близо 70 000 лева, обясни пред bTV майката на обвиняемия за убийството – Веско Вълчинов. По думите на жената, синът ѝ е дал парите на Пеев, след като тя първо продала апартамент, а после изтеглила и заем. Сумата била вложена в крипто валута.

Вълчинов казвал на майка си, че постоянно го изнудвали и заплашвали за пари. В нощта на убийството обвиняемият се скарал с Кристиян за дължимата сума.

„Синът ми се разкайва, каза че не е искал да се случи така“, коментира майката на Веско Вълчинов.

„Каза ми: „Ударих го! Но оттук натам нищо повече не съм направил“, разказа тя. Според нея именно Суботинов е решил да не викат полицията и е дал идея за разчленяването на тялото.

„Извикал е своя приятел и е казал: „Да извикаме бърза помощ и полиция“. Той му казал: „Не, ние ще се справим". Това зная от него“, каза жената.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети шахта, убийство
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети