Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиниха 4-ма за трафик на 24 афганистанци

Закон и ред

Обвиниха 4-ма за трафик на 24 афганистанци

Обвиниха 4-ма за трафик на 24 афганистанци - Tribune.bg
Снимка:

Било установено, че трафикантите са получили между 3 000 и 5 000 евро на човек

Районна прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за подпомагане на 24 афганистанци да преминат незаконно през страната. На 25 февруари 2021 г., в с. Генералово, общ. Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили група от 24 граждани на Афганистан – мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца.

Те се били настанили в къща в селото. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Няколко часа по-късно е било установено, че С.К. и Д.К са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвиняеми трябвало да ги транспортират с автомобили до гр. София. Събрани са доказателства, че гражданите на Афганистан са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 3 000 и 5 000 евро, за всеки един от тях, за да стигнат до гр. София.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати