Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиняемият за „Хемус“ иска среща с Рашков и Гешев

Закон и ред

Обвиняемият за „Хемус“ иска среща с Рашков и Гешев

Снимка:

Борислав Колев ще бъде задържан под стража

Борислав Колев – обвиняемият за АМ „Хемус“ поиска среща с вътрешния министър Бойко Рашков и главния прокурор Иван Гешев, за да разкаже за цялата схема.

Молбата му беше предадена от брат му Иво, който присъства на заседанието на Апелативния съд за определяне мярката за неотклонение на обвиняемия. 

"Брат ми разполага със съществена информация по случая. Аз не смятам, че някой от вас вявра, че брат ми е крайният получател на 53 милиона лева. Направете си сметка за влиянията и интересите". 

Самият Борислав Колев не дойде. На миналото заседание той припадна, а в центъра за психично здраве са му поставили диагноза - остра стресова реакция.

Апелативният съд измени определението на градския и Борислав Колев трябва да бъде задържан под стража. Досега той беше под домашен арест. Брат му Иво отказа да съобщи подробности за това какво знае футболният съдия, но стана ясно, че са замесени високопоставени хора.

Мотивите на магистратите бяха, че към момента има обосновано предположение, че той е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение на 6 декември 2021 г. - бил е част от предварително обмислена схема за злоупотреба със сериозни финансови средства - обвинението е за 53 млн. лева, заяви съдът. Всички фирми, получатели на тези средства, са били представлявани от лица, пряко свързани с него или регистрирани с негово съдействие, констатира още САС.

Освен това, предвид факта, че на Колев не е наложена забрана за напускане на страната, съществува реална опасност той да се укрие, въпреки че има постоянен адрес, смята съдът.

Не на последно място съществува опасност той да извърши друго престъпление и да повлияе на разследването по случая, предвид големите суми, които са предмет на обвинението и към които той има отношение.

Определението на САС не подлежи на обжалване.  


Топ новини

виж още

Актуална тема