Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор в София остава в ареста

Закон и ред

Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор в София остава в ареста

Обвиняемият за смъртта на таксиметровия шофьор в София остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка задържане под стража на Йосиф Иззе, обвиняем за смъртта на таксиметровия шофьор в София. Съдът прие, че има данни за извършено престъпление, въпреки противоречивите свидетелски показания.

Освен това Иззе е и в тригодишен изпитателни срок по присъда със споразумение за причинено ПТП, при което е пострадала жена.

Няма данни обвиняемият да може да се укрие. В последната си дума 23-годишният мъж каза: „Желая да си ида у дома“. Но според съда самото разследване все още е в началото, а съдебно-медицинските експертизи - както на починалия шофьор, така и на обвинения не са готови, предаде бТВ.

Прокурор Илиян Точев заяви, че е имало размяна на удари между 39-годишния таксиметров шофьор и 23-годишния обвиняем, както и че е установена остра сърдечна недостатъчност. Той подчерта, че е налице вероятността обвиняемият да извърши друго престъпление и поиска най-тежката мярка – задържане под стража.

Пред журналисти прокурор Точев каза, че версията е само една, че е имало сбиване и е настъпила смърт. Той уточни, че за състава по 124 не е относимо кой е започнал първи.

„Има едва група обективни свидетели, тъй като не са пристрастни към нито една от страните", сподели прокурор Точев и допълни, че са иззети видеозаписи от камерите и ще се види реално кой е тръгнал първи. Прокурорът по делото обясни, че на този етап все още няма готови експертизи.

Определението на СГС не е окончателно и подлежи на жалба и протест, в случай на такива, делото е насрочено за 20 октомври от 10 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати