Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвиняемият за убийството край „Женския пазар” в София остава в ареста

Закон и ред

Обвиняемият за убийството край „Женския пазар” в София остава в ареста

Обвиняемият за убийството край Женския пазар в София остава в ареста - Tribune.bg
БГНЕС

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на 62-годишния Константин Дамов, който е обвиняем за убийството на 41-годишния Иво Андреев.

По-младият мъж, който е баща на две малки деца, бе застрелян в петък от съседа си след скандал за поставена междинна врата в жилищната им кооперация на ул. „Стефан Стамболов” до Женския пазар. От МВР съобщиха, че между двамата е имало дългогодишен конфликт. При поредния такъв в петък, Дамов извадил пистолет и прострелял в главата опонента си. Андреев бе откаран в болница „Пирогов”, но е починал преди да му бъде оказана помощ.

Според магистратите има достатъчно доказателства и свидетелски показания срещу обвиняемия. Освен това убийството е извършено с незаконно притежавано оръжие.

Съдът подчерта, че дългогодишният битов конфликт между двамата мъже не е бил овладян и е прераснал в неконтролируема агресия.

В последната си дума, Константин Дамов каза, че не желае да бъде задържан, предава бТВ. Мярката не е окончателна и подлежи на обжалване.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати