Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обявиха за издирване подсъдим по делото на Митьо Очите

Закон и ред

Обявиха за издирване подсъдим по делото на Митьо Очите

Обявиха за издирване подсъдим по делото на Митьо Очите - Tribune.bg
Снимка:

Прокурорите с охрана

Делото срещу Митьо Очите не тръгна заради неявил се подсъдим. Юмер Мехмед е един от общо 13-те обвинени за участие в организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици, действала от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и к.к. „Слънчев бряг“.

След като не се яви на подсъдимата скамейка, специализираният съд го обяви за общодържавно издирване. Юмер Мехмед бе с мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. След днешното му неявяване в съда мярката му е променени на „задържане под стража“ и ще влезе в сила, след като бъде открит.

Междувременно съдът отказа да пусне под домашен арест соченият за ръководител на групата Митьо Очите. Според магистратите има опасност той да се укрие.

Тримата прокурори по делото Евгения Станкова, Емил Галипонов, Калин Близнаков бяха в залата с охрана. Те не коментираха дали имат цивилна охрана и защо.

Адвокат на един от обвинените обаче заяви, че по този начин се правило опит да се внуши колко опасни лица са задържаните. Съдът прецени, че ще изиска справки от специализираната прокуратура и чрез главния прокурор от всички прокуратури за образовани дела срещу подсъдимите с пострадали представители на държавното обвинение по делото

 


Етикети Митьо Очите

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема