Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Официално – мъртвият мъж в Костенец е бил застрелян с ловна пушка

Закон и ред

Официално – мъртвият мъж в Костенец е бил застрелян с ловна пушка

Снимка:

Не е изключено издирваният от дни Стоян Зайков да се е криел на тавана на съседа си, после да го е убил

Съседът на Стоян Зайков – Валентин Петков, е бил прострелян с ловна пушка в лицето, обявиха официално от полицията. 42-годишният мъж от Костенец е трети братовчед на издирвания.

Зайков изчезна преди дни, след като жена му беше убита след семеен скандал. Оттогава спецчасти неуспешно се опитват да хванат следите му. Съществуват версии, че може да е успял да напусне страната или да се укрива в Пернишко. Новият труп обаче може да е сигнал, че убежището му е било съвсем близо до дома му.

Служителите на реда не изключват вероятността Зайков да се е укривал в дома на убития.

Преди дни Петков отказал да бъде сниман с камера, защото се страхувал, че Стоян може да посегне на живота му. Предполагал, че съседът му е възможно да се укрива на тавана на дома му, твърди Нова ТВ.

„Последно, по данни до този момент, човекът е видян жив около 18:00 часа вчера. Раната е около брадата му. Една рана от огнестрелно оръжие. Двете убийства са извършени с две различни оръжия”, обясни Наталия Николова, окръжен прокурор на София.

„Към този момент нямаме никакви категорични доказателства, които да твърдят, че заподозреният извършител на първото убийство е автор на второто. Има роднинска връзка. Трети братовчеди са. Беседвали с убития. Той не е имал никакви притеснения, които да сподели с нас. Категорично е заявил, че в неговата къща няма никой. Дали го е използвал като ятак, само може да гадаем. Нямаме никакви данни от убития, който е намерен днес, да е имал интимни взаимоотношения с убитата преди време”, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Костенец е под полицейска блокада и се извършват обиски на всички къщи.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още