Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Официално: Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадицията на Божков

Закон и ред

Официално: Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадицията на Божков

Снимка:

На 15 февруари 2020 г. Министерството на правосъдието изпрати до българското посолство в Обединените арабски емирства (ОАЕ) полученото искане на главния прокурор за екстрадицията на Васил Божков и приложените към него документи, преведени на арабски език. Те са общо 200 страници,

Писмото на министър Данаил Кирилов до министъра на правосъдието на ОАЕ и документите по екстрадицията, ще бъдат предадени по дипломатически път. Последващите действия по молбата за екстрадиция са изцяло от компетентност на властите на ОАЕ.

Вчера се появи информация, че Васил Божков е бил освободен от ареста. Отнет му е паспортът и има забрана да напуска ОАЕ. Българските власти не са били уведомени официално за освобождаването на бизнесмена. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна, съобщиха от МВнР.

Последните обвинения, които бяха повдигнати задочно на Божков, са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. По този начин обвиненията срещу бизнесмена стават 11. Божков беше обвинен за организиране и ръководене на престъпна група, действала на територията на цялата страна от 2014 година. Групата е извършвала принуда, подкупи и други престъпления. Освен това е ощетила хазната, като не е внесла над 500 млн. лв. от лотарийни игри.

Освен това прокуратурата води разследване срещу хазартния бос по данни за убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още