Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, ще лежи в Сливенския затвор

Закон и ред

Окончателно: 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, ще лежи в Сливенския затвор

Окончателно: 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, ще лежи в Сливенския затвор - Tribune.bg
Снимка:

Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за наложеното наказание от 18 години затвор при първоначален „строг“ режим спрямо акушерката Емилия Ковачева, съгласно присъда на Софийски градски съд от 2015 г., съобщиха от прокуратурата.

На 18.04.2015 г. за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница Ковачева е направила опит умишлено да умъртви малолетната Н. Д., намираща се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето.

На малолетната Н. М. е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост.

Лицето е задържано днес, 09.11.2021 г. Софийска градска прокуратура без забавяне предприе действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената Е.К. в затвора в гр. Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати