Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: 30 години затвор за Викторио Александров, убил приятелката си и дърщеричка им

Закон и ред

Окончателно: 30 години затвор за Викторио Александров, убил приятелката си и дърщеричка им

Окончателно: 30 години затвор за Викторио Александров, убил приятелката си и дърщеричка им - Tribune.bg
Снимка:

Върховният касационен съд постанови окончателна присъда от 30 години затвор за Викторио Александров, подсъдим за двойното убийство на приятелката си Дарина Министерска и дъщеричката им Никол.

Така съдът потвърждава общата присъда за извършени от него три престъпления, съобщават от Софийска градска прокуратура. Решението на съда е от 23 септември.

Софийският градски съд осъди подсъдимият на 20 години затвор и го призна за виновен за това, че на 29.10.2018 г., около 14:00 ч. в гр. София, ж. к. „Надежда" 4, с два изстрела с огнестрелно оръжие умишлено умъртвил 23-годишната си приятелка Дарина Министерска.

Признат е за виновен и за това, че на същата дата, около 22:30 ч. между с. Долни Богров и гр. София, след като е извършил убийството на Министерска, с един изстрел със същото огнестрелно оръжие умишлено умъртвил и Никол Александрова – негова рождена дъщеря, малолетно лице, на 1-година, която се намира в безпомощно състояние.

Признат е за виновен и за това, че 29.10.2018 г. около 19:30 ч. в гр. София, ж.к. „Надежда" 6 в таксиметров автомобил е принудил шофьора на автомобила да предаде мобилните си телефони, след което да го закара с автомобила в посока към автомагистрала „Люлин", а след това и в посока с. Долни Богров, като употребил за това сила – нанесъл му удар в областта на тила с огнестрелното оръжие, както и заплашване – казал му „Ако изпълняваш това, където ти казвам, ще живееш", държейки през това време дулото на пистолета опрано в шията на П. П.

 


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети