Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: 40-месеца затвор за Алекс, който блъсна две жени на тротоар през 2018г.

Закон и ред

Окончателно: 40-месеца затвор за Алекс, който блъсна две жени на тротоар през 2018г.

Снимка:

21-годишният Алекс Димов, който блъсна с автомобил и по непредпазливост причини смъртта на две жени в Карнобат през 2018 г., влиза в затвора за 3 години и 4 месеца. Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни съдии, съобщи „24 часа“.

Инцидент стана на 3 ноември 2018 година, когато 18-годишният тогава Алекс губи контрол върху мерцедеса си, колата се качи на тротоара и премаза 70-годишната Ганка Николова и съседката й Каля на 84 г. Ганка загина на място, а Каля издъхна няколко часа по-късно в болницата. Двете жени отивали на гробища за Задушница, за да почетат починалите си близки. При разследването бе установено, че младежът, който имал книжка само от месец, е шофирал с около 90 км/ч., въпреки ограничението от 50 км/ч.

В окончателния съдебен акт е посочено, че наказанието, определено от Апелативния съд – 5 г. лишаване от свобода, редуцирано с една трета поради факта, че подсъдимият е признал вина и процесът е преминал по реда на съкратеното съдебно следствие, е справедливо.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още