Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста

Закон и ред

Окончателно: Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста

Снимка:

Втората съдебна инстанция не потвърди „домашния арест“ на двете

Специализираният апелативен съд отказа да пусне от ареста бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Съдебният състав не е съгласен с изводите на първата инстанция, която пусна двете под „домашен арест“, че в условията на ареста Иванчева и Петрова не могат да се запознават с всички материали, както и да организират правото си на защита.

Според съда здравословното състояние на Петрова не пречи тя да остане в ареста. От съдебно-медицинска експертиза се установявало, че то се подобрява.

Магистратите са категорични, че престоят на Иванчева и Петрова в ареста не накърнява правото им на защита, тъй като и двете имат висококвалифицирани адвокати.

Иванчева и Петрова бяха арестувани заедно с бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров на 17 април и обвинени, че са поискали 500 000 евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка в общината. При ареста на двете в колата им бяха намерени 70 000 евро, които според прокуратурата били първата вноска от искания подкуп.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив