Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста

Закон и ред

Окончателно: Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста

Окончателно: Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Втората съдебна инстанция не потвърди „домашния арест“ на двете

Специализираният апелативен съд отказа да пусне от ареста бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Съдебният състав не е съгласен с изводите на първата инстанция, която пусна двете под „домашен арест“, че в условията на ареста Иванчева и Петрова не могат да се запознават с всички материали, както и да организират правото си на защита.

Според съда здравословното състояние на Петрова не пречи тя да остане в ареста. От съдебно-медицинска експертиза се установявало, че то се подобрява.

Магистратите са категорични, че престоят на Иванчева и Петрова в ареста не накърнява правото им на защита, тъй като и двете имат висококвалифицирани адвокати.

Иванчева и Петрова бяха арестувани заедно с бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров на 17 април и обвинени, че са поискали 500 000 евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка в общината. При ареста на двете в колата им бяха намерени 70 000 евро, които според прокуратурата били първата вноска от искания подкуп.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети