Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Кметът на Стрелча остава на поста

Закон и ред

Окончателно: Кметът на Стрелча остава на поста

Снимка:

Съдът не намери основания да бъде отстранен от длъжност

Окончателно кметът на Стрелча Стойно Чачов остава на поста. Това решение взе съдът. Окръжният съд в Пазарджик потвърди решението на районния в Панагюрище и не намери основания за искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на градоначалника.

Срещу Чачов е повдигнато обвинение за принуда от прокуратурата в Панагюрище. Според държавното обвинение през 2016 г. като кмет на община Стрелча Стойно Чачов е принудил служител на общинската администрация да подаде молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, без в документа да е посочена дата.

В хода на съдебното дирене стана ясно, че от петък кметът на Стрелча излиза в 50-дневен годишен отпуск, по думите му да не пречи на разследването, пише „24 часа“. Освен това пред тричленния съдебен състав двама свидетели, служители на община Стрелча, категорично отрекоха да им е оказван натиск от Стойно Чачов във връзка с разследването срещу него. След техните показания прокурорът Станка Димитрова се отказа от искането си за отстраняването на Чачов от длъжност.

Решението на окръжният съд в Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване.  

 

 


Коментари (1)

Роси Който злоупотребява с правата си така му се пада
05.04.2019 14:01 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив