Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Митьо Очите остава зад решетките (ОБНОВЕНА)

Закон и ред

Окончателно: Митьо Очите остава зад решетките (ОБНОВЕНА)

Окончателно: Митьо Очите остава зад решетките (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

В турския затвор ми беше по-добре, жалва се Желязков пред съда

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, остава в ареста. Това е окончателното решение на магистратите от Специализирания апелативен наказателен съд. Днес те разгледаха мярката за неотклонение на обвинения за тартор на организирана престъпна група, която се е занимавала с рекет, палежи и наркоразпространение.
Желязков искаше по-лека мярка за неотклонение, защото здравословното му състояние било лошо. Съдът отчете, че има опасност да извърши ново престъпление, предвид криминалното му минало.

По време на заседанието адвокатът на Димитър Желязков поиска извършване на незабавна съдебно-медицинска експертиза. Защитникът посочи, че състоянието на Желязков се влошавало. Съдът обаче не уважи това искане. По думите на магистратите имало достатъчно условия за грижи и в ареста, както и възможност за посещаване на лечебно заведение при необходимост.

„Не искам да ме пуснете. Искам просто един преглед. В Турция се грижеха много по-добре за мен. Наистина имам проблеми“, обърна се към съда Митьо Очите по време на заседанието. Той дори повдигна дрехата си и показа нараняванията си на съдебния състав.

Прокуратурата от своя страна заяви, че свидетелските показания сочат съпричастността на Желязков към съответните престъпления, за които е обвинен и има реална опасност той да извърши нови, ако остане под „домашен арест“.

„Този случай е по-различен, защото има документи, които сочат, че неговото здравословно състояние е задоволително и не се изисква някаква спешност. Тези документи са от ареста, от болницата. След завръщането от Турция, той е прегледан от медицински екип и е установено, че е здрав. Не се налага някаква интервенция, някакво конкретно, специално лечение към момента“, обясни прокурор Пламен Христов.

По думите на прокурора не става ясно какво е заболяването на Желязков. То е свързано с нараняването, което Желязков получи през 2016 година, когато беше прострелян, уточни той.

Митьо Очите прекара половин година в затвор в Турция, след като беше арестуван в Истанбул. Очите беше търсен от Интерпол и задържан в хотел с няколко души. Сред тях бяха и общинарят Бенчо Бенчев, който по-късно беше изключен от БСП, както и Несрин Узун - бивш народен представител и бивш кмет на община Руен.

До издирването на Митьо Очите се стигна, след като органите на реда разбиха банда в Бургас и региона. Групата попадна в ареста през лятото. Самият Желязков не беше задържан по време на акцията. Турция го екстрадира и предаде на българските власти преди седмица.

Автор: Андреа Драганова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

К.Анкова Ами там та къде на друго място, там му е мястото
21.02.2019 16:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети