Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Осъдиха бившия кмет на Хасково за събарянето на затвора в града

Закон и ред

Окончателно: Осъдиха бившия кмет на Хасково за събарянето на затвора в града

Окончателно: Осъдиха бившия кмет на Хасково за събарянето на затвора в града - Tribune.bg
Снимка:

Сградата беше паметник на културата с историческо значение

Георги Иванов е окончателно осъден, за това, че в качеството му на длъжностно лице- кмет на община Хасково, противозаконно е издал заповед, с която е наредил да бъде премахната сградата на хасковския затвор, съобщава сайтът Haskovo.live.

Сградата е строена през далечната 1892 година. Обявена е за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“.

Със свое решение Върховния касационен съд окончателно осъди бившия кмет на Хасково Георги Иванов, за това, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно е издал заповед, с която е наредил да бъде премахната сградата на хасковския затвор. Решението на ВКС е от 26 юни 2019 година.

В решението си ВКС изменя постановеното от Апелативен съд – Пловдив, като намалява размера на наложеното наказание на подсъдимия Георги Иванов Иванов - „лишаване от свобода” от две години, на една година. Изпитателният срок на неговото изтърпяване се намалява от три години и шест месеца на три години. А наказанието „Лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество – пада от три на две години.

Решението на ВКС е окончателно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати