Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно запечатват хотел „Маринела“

Закон и ред

Окончателно запечатват хотел „Маринела“

Окончателно запечатват хотел Маринела - Tribune.bg
Снимка:

Това реши ВАС

В крайна сметка запечатват хотел „Маринела“. Това става с решение на Върховния административен съд, с което се отменя решение на по – долна инстанция.

Така хотелът на издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви ще бъде затворен за 7 дни. Решението на ВАС не подлежи на обжалване.

Хотел „Маринела“ вече два пъти бе запечатван от данъчните. А причината е липса на връзка между фискално устройство и системата на НАП. Административният съд в София обаче отменяше запора.

Така казусът стигна до Върховния административен съд, според когото запорът е необходим, за да се  защити интересът на държавния бюджет за законосъобразно регистриране и отчитане на приходите.

Първото затваряне на хотела от данъчните стана в края на септември. Само ден, след като Специализираният наказателен съд наложи запор на банкови сметки, дружествени дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Съпрузите са обвинени в участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари. Под запор попаднаха 12 банкови сметки, дялове в 7 търговски дружества и 4 имота.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети