Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ОЛАФ два пъти в България по разследването за джиповете

Закон и ред

ОЛАФ два пъти в България по разследването за джиповете

Снимка:

Обществената поръчка е от 2017 г., когато на власт е служебно правителство

Комисия на ОЛАФ два пъти е идвала в България във връзка с проверката на обществена поръчка за закупуването на 290 високопроходими автомобила, финализирана от служебния кабинет на Румен Радев. Това става ясно от думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

„Има такова разследване. Ноември месец идва комисия от ОЛАФ. В началото на 2019 година също беше тук такава комисия. Разследването е по сигнал, който е пуснат до ОЛАФ. Това, което правим ние, е да оказваме пълно съдействие, да даваме възможност да бъде проверено абсолютно всичко“, обясни Маринов.

 „Разпоредил съм на дирекциите, които се занимават с обществени поръчки да оказват пълно съдействие с документи, с достъп до информация“, допълни още министърът.

Тоя заяви, че не знае откъде идва сигналът и предложи на журналистите да проверят на сайтовете на МВР цялата нужна информация, тъй като обществените поръчки са публични.

„Тя вече е приключила и автомобилите са в движение“, отговори той на въпрос дали има вариант за спирането на поръчката.

Вчера стана ясно, че ОЛАФ разследва поръка за над 20 млн. лв. от 2017 година. Тогава на власт е служебният кабинет на президента Румен Радев. Служебен министър на вътрешните работи е Пламен Узунов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още