Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. МВР с акция „Абитуриенти“ в цялата страна

Закон и ред

МВР с акция „Абитуриенти“ в цялата страна

МВР с акция Абитуриенти в цялата страна - Tribune.bg
Снимка:

Изключително неправомерно и нарушаване на законите по пътищата е показването през различните видове отвори на автомобилите

Мобилни полицейски екипи в цялата страна ще следят за нарушители на пътя по време на абитуриентските балове през май, а санкции ще се налагат безкомпромисно, заявиха от Главна дирекция "Национална полиция".

Акция „Абитуриенти“ е започнала още от началото на май. На територията на цялата страна екипи на полицията работят усилено не само през деня, но и вечерта. 

Полицейски инспектор Мария Ботева увери, че органите на реда ще проявяват нулева толерантност към всички зрелостници, нарушаващи Закона за движение по пътищата, както и техните роднини и приятели, които ги превозват.

Наказания ще има за всички, които бъдат хванати да се показват през прозорците на автомобилите, не ползват предпазен колан или шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

От МВР отчетоха и повишаване на нарушенията и санкциониранте водачи през последните няколко години - от 2017 до 2019 година, е, че се увеличава броят на установените нарушения на Закона за движението по пътищата. Голяма част от нарушителите, които са били установени, не са спазвали скоростните режими, съответно са разговаряли по мобилните си телефони, пресичали са на забранителен сигнал на светофарните уредби, в това число пешеходци.

През 2019 година са взети 908 мерки спрямо абитуриенти и превозващи ги заради това, че са нарушили Закона за движението по пътищата или Кодекса на застраховането.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати