Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът оправда д-р Димитров за убийството на Жоро Джевизов-Плъха

Закон и ред

Съдът оправда д-р Димитров за убийството на Жоро Джевизов-Плъха

Снимка:

Магистратите го признаха за виновен за незаконно притежание на оръжие

Съдът в Пловдив обяви за невинен д-р Иван Димитров по делото за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. Според магистратите медикът е действал при неотложна самоотбрана.

Съдът определи двегодишна условна присъда на обвиняемия за незаконно притежание на оръжие и патрони с три години изпитателен срок.

 Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд.

 Според прокуратурата престъплението е извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана и то с незаконно притежавано оръжие.

През месец май миналата година Апелативният съд отмени изцяло оправдателната присъда на д-р Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание.

В нощта на 2 март 2018 година рентгенологът д-р Димитров чува шум в гаража си и отива на място да провери какво се случва, защото и преди е ставал жертва на кражби. Там вижда Жоро Джевизов-Плъха. При последвалата свада е произведен изстрелът. Джевизов беше открит мъртъв на няколко метра от мястото. След като стана ясно, че д-р Димитров е задържан в града се проведоха протести с искане за освобождаването му.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема