Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Опровергаха фалшиви новини на политици: Няма криминални сред охранителите на машините за гласуване

Закон и ред

Опровергаха фалшиви новини на политици: Няма криминални сред охранителите на машините за гласуване

Опровергаха фалшиви новини на политици: Няма криминални сред охранителите на машините за гласуване - Tribune.bg
Снимка:

Главен комисар Николай Хаджиев: Всички с достъп до склада се проучват внимателно

„Машините за гласуване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия и достъпът до помещението се контролира. Периодично се подават списъци с лица, които биха имали достъп до склада, те се проучват и едва след като бъде потвърдена тяхната надеждност, са допускани до помещението“. Това заяви пред БНР главен комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), във връзка с изказвани от политици съмнения, че сред охранителите на складовото помещение с машините за гласуване на предстоящите избори има и лица с криминални досиета.

Представители на МВР, ЦИК и фирмата, която доставя машините, са в непрекъсната комуникация, обясни директорът на ГДНП.

Към момента не са постъпвали в МВР сигнали за подготвяни престъпления срещу изборните права на гражданите, съобщи гл. комисар Хаджиев.

„От 8 март ще започне да функционира денонощна телефонна линия и имейл за подаване на такива сигнали. Те ще бъдат публикувани на страницата на министерството. Тези сигнали ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и под неин надзор. Ако се съберат годни доказателства за предоставяне на прокуратурата, това ще бъде направено. МВР започна с подготовката на предстоящите избори още в началото на януари“, обяви той.

МВР има и свой апарат за придобиване на информация и наблюдава контингент от лица, които са активни по време на избори, заяви директорът на ГДНП.

„Осъществяваме превенция за недопускане на такива престъпления. ... Едно е да знаеш, а друго е да можеш да го докажеш и да събереш доказателства. И тук е нашата роля - събирането на доказателства“, заяви той.

Над 5500 служители на МВР са се ваксинирали до момента, съобщи главен комисар Николай Хаджиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати