Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Оранжерия с марихуана за половин милион лева откриха в пазарджишкото село Калугерово

Закон и ред

Оранжерия с марихуана за половин милион лева откриха в пазарджишкото село Калугерово

Снимка:

Тя е прикривана в хале за легален добив на криптовалута

Супер модерна оранжерия за марихуана, прикрита с машини за копаене на криптовалута разкри полицията в пазарджишкото село Калугерово. Апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов и директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик Ивайло Тишев лично посетиха местопрестъплението. Стопанската постройка, в която са монтирани копачките и е оборудвана оранжерията за канабис е наета преди 5 месеца от софийска фирма за интернет и компютърни услуги. Фирмата е напълно легитимна. На мястото е задържан нейният управител, който е 24-годишен мъж от Свищов, без криминални прояви. Разкриването на оранжерията става напълно случайно, след сигнал тази сутрин за пожар.

Огънят е потушен, но полицията се натъква на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана. В нея се отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е на стойност над 100 000 лева, пише бТВ.

В отделна стая са намерени пакетирани 32 кг. изсушени глави и съцветия от марихуана, готови за транспортиране. Според пловдивския апелативен прокурор общата стойност на открития канабис е грубо за 400-500 хиляди лева.

„Машините за криптовалута явно са за прикритие на оранжерията. Фирмата редовно е плащала употребеното електричество, което на месец е било за 6000- 8000 лв. По този начин, чрез копачките за биткойни, са прикривали голямата консумация на ток за оранжерията“, разкри Тодор Деянов.

Разследващите са убедени, че задържания на място управител на софийската фирма има и съучастници.

Главният прокурор Иван Гешев поздрави МВР и прокуратурата за успеха. В Туитър той написа: „Пореден успех в противодействието на производството и разпространението на наркотици. Разкрита е лаборатория за марихуана в пазарджишкото село Калугерово. Поздравления за колегите от МВР и прокуратурата. Повече заловени наркотици, по-голяма сигурност за нашите деца! Продължаваме!“

 

 


Коментари (1)

Поздравления за Гешев И полицаите
20.02.2021 00:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още