Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осъдиха двама полицаи, били арестант при задържане

Закон и ред

Осъдиха двама полицаи, били арестант при задържане

Осъдиха двама полицаи, били арестант при задържане - Tribune.bg
Снимка:

Двама полицаи са осъдени на първа инстанция за нанесен побой над арестант. Районният съд в Дупница призна подсъдими, служители на МВР за виновни в нанасяне на телесна повреда на задържан при изпълнение на службата им. Случаят е от 2018 г., когато двама служители на РУ на МВР – Дупница, участък в гр. Бобошево са нанесли побой над задържан мъж.

Районен съд - Дупница призна подсъдимия С. П. за виновен за нанасяне на средна телесна повреда и му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Съдът осъди подсъдимия С. П. да заплати на пострадалия С. Б. сумата от 8000 лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди изразили се в претърпели болки, в резултат на престъплението, като искът за разликата до 125 000 лева отхвърля като неоснователен.

Районен съд – Дупница призна подсъдимия В. С. за виновен за нанасяне на лека телесна повреда, но го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание "глоба" в размер на 2000 лева. Осъжда В. С. да заплати на пострадалия С. Б. сумата от 2000 лв., представляваща обезщетение за неимуществени вреди, изразили се в претърпени болки, в резултат на престъплението, като искът за разликата до 75 000 лв. отхвърля като неоснователен.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати