Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Парадоксално: Осъдиха и запорираха сметки на жена от Гложене, без да има задължения

Закон и ред

Парадоксално: Осъдиха и запорираха сметки на жена от Гложене, без да има задължения

Снимка:

Потърпевшата е с начислени такси по делата за около 700 лв.

Осъдиха и запорираха сметки на жена от Гложене, без да има задължения, съобщи Нова тв. Жителката на Община Тетевен от години живее и работи със семейството си в Белгия. Потърпевшата разбрала случайно за направената грешка.

52-годишната Дияна Микова се прибира няколко пъти в година в родното си село. Преди седмица отново е в Гложене и решава да внесе пари в сметката си в българска банка.

„Служителката ми каза, че парите, които искам да ползвам, няма да отидат по предназначение”, припомня си Дияна Микова. Така разбира, че е осъдена от частен съдебен изпълнител /ЧСИ/ по искане на Община Тетевен, защото дължала 1374, 51 лв. за данъци. Дияна прави проверка на място и установява, че има грешка, защото е платила всичките си задължения към общината.

Служителката, направила проверката, се извинява и признава, че е станала грешка. В допълнение тя се ангажира да уведоми частния съдебен изпълнител и да разреши проблема. Това, обаче, не се случва и запорът на сметката продължава да не е вдигнат. ЧСИ-то продължава с действията си и запорира приходи на жената от местната кооперация, където тя членува.

Микова изяснява, че е осъдена на 17 юли, въпреки още на 9 юли, след като се прибира от Белгия тя е платила всички задължения към общината. Все пак от Данъчното в Тетевен се задействат, за да прекратят производството срещу изрядния си длъжник. На 52-годишната Дияна, обаче, са начислени и такси по делата за около още 700 лв. 

„Не сте осъдена, прекратено е всичко. Общината поема разноските по делото”, уверява я Искра Иванова, началник – отдел „Местни данъци и такси” в Община Тетевен. Независимо от това Дияна Микова трябва да стои още седмица със запор, докато се задейства процедурата от компетентните органи.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още