Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осъдиха на 7 месеца и половина затвор за мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

Закон и ред

Осъдиха на 7 месеца и половина затвор за мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

Осъдиха на 7 месеца и половина затвор за мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Любомир Яков, обвинен от Софийска районна прокуратура, след закана с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и на бившия премиер Бойко Борисов, е осъден на затвор.

На 24.10.2021 г. след 22 часа в гр. Варна, обвиняемият изпратил две съобщения на имейла на Министерство на правосъдието, в които написал, че има пистолет и ще убие председателя на 46-ото Народно събрание – Ива Митева.

На следващия ден -  25.10.2021 г. отново след 22 часа в гр. София, от личната си електронна поща изпратил имейл на електронна поща на Министерство на правосъдието, в който написал, че ще убие бившия премиер на Република България – Бойко Борисов.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Обвиняемият е признал вината си и след одобрено от Софийски районен съд споразумение, на Любомир Яков е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца и 15 дни, което той следва да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати