Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осъдиха Румен Овчаров за безстопанственост на Мини Бобов дол

Закон и ред

Осъдиха Румен Овчаров за безстопанственост на Мини Бобов дол

Снимка:

Присъдата е 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок

Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на „Мини Бобов дол“ ЕАД нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов.

С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ ЕООД. От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344,68 лева

Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344,68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.

Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574,35 лева.

Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.  


Коментари (4)

Е и ние искаме съд за кражбите на Борисов, Горанов, Доган, Пеевски, Данчо Ментата, Цветанов, Гергов, Дъбов, Станишев, Кирил Добрев и още много знайни и незнайни крадци.
01.08.2020 13:47 / Отговор
Тартаковер Точно така. Но това с тази прокуратура и този главен прокурор няма да стане, защото той действа политически избирателно. Показа и на най-втвърдените глави, че е политически ангажиран слуга. Затова протестиращите искат да се махат подобни обвинители.
А с твоя коментар показваш на онази от фейсбук, че престъпниците нямат цвят. Да определяш престъпността само като червена, синя, виолетова, значи да показваш че си с твърде примитивна мисъл.
01.08.2020 15:12
коментар А пък ние много скоро ще заличим милиардерите дсб, да България, бкп, дпс, , възраждане (е тя се самозакрива вече), манолова, ще премахнем амбициите на чалгарството, дсб, движение 21 което и то е почти закрито като ония възраждане, и така нататък!!!!
01.08.2020 18:39
Анастас МУТРИ - ТУК !!!

ГЕШЕВ ВИ ОЧАКВА.

(настървено)
01.08.2020 15:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още