Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осем души са арестуваните след протестите снощи

Закон и ред

Осем души са арестуваните след протестите снощи

Осем души са арестуваните след протестите снощи - Tribune.bg
Снимка:

Продължава и проверката за евентуално полицейско насилие над протестиращи

Осем души са арестуваните след протестите снощи, двама за притежание на наркотици, а шестима с ножове, боксове и пиротехника. Това обявиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Зам.-директорът на службата Антон Златанов отбеляза, че задържаните са част от групата провокатори. Късно снощи те са сложили маски и са започнали да хвърлят димки. Благодарение на граждани, които са направили жив щит обаче, не се е стигнало до ескалация на напрежението и сблъсъци между полицията и младежите.

По думите на Златанов между задържаните има криминално регистрирани, непълнолетни и „палитрата от арестувани е широка“.

Продължава и проверката за евентуално полицейско насилие над протестиращи, като са установени някои служители, които временно са отстранени, докато ситуацията се изясни.

Зам-директорът на СДВР призова протестът пред бившия Партиен дом да приключва към 21- 22 часа, тъй като след това се сформират точно такива агресивни групи, а някои от тях са употребили алкохол и започва ескалация на напрежението. Той заяви още, че полицията има начини и стъпки за деескалация на това напрежение.

Златанов не пропусна да благодари на всички полицаи, които за пореден ден са опазили обществения ред в София. Той посочи, че никой от служителите не почива в момента, всички работят и се справят отлично.

Той поздрави и тази част от протестиращите, които са се разграничили от агресивните групи и са съдействали на органите на реда да не се стигне до сериозни сблъсъци.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети