Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Още арести в Басейнова дирекция в Пловдив

Закон и ред

Още арести в Басейнова дирекция в Пловдив

Снимка:

В понеделник беше задържана шефката на институцията

Още арести се извършват в момента в Басейнова дирекция в Пловдив, съобщава „24 часа“. Прокурори са влезли в сградата, съобщиха разследващи.

Акцията на прокуратаурата, която се провежда в момента в институцията е за корупция. Пред сградата са служители от Комисията за противодействие на корупцията.

Специализираната прокуратура, съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на служители от ОДМВР-Пловдив и СДВР, извършват действия по разследване на корупционни практики в Басейнова дирекция – Пловдив, потвърдиха от държавното обвинение.

Следствените действия са по досъдебно производство, образувано от Специализираната прокуратура. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

В понеделник беше задържана шефката на институцията Цветелина Кънева заради незаконни сондажи, един от които е бил на Захарния завод в Пловдив.

Очаква се днес прокуратурата да поиска в съда постоянна мярка за неотклонение за Кънева.

„През декември 2018 г., Басейнова дирекция-Пловдив установява, че има незаконен сондаж и водочерпане на територията на „Захарен завод”-Пловдив. Издават се 2 наказателни постановления от по 2 000 лева, които веднага се заплащат. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, за да се преустанови това водочерпане”, обясни тогава окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

„Захарен завод”-Пловдив черпи вода само от този източник, който е незаконен. Цялото производство е от незаконен сондаж и това е било дълги години. През 2018 г. директорът на Басейнова дирекция е узнала и е издала наказателните постановления”, обясни Попов. Сондажът е трябвало да бъде премахнат, но това не е станало.  

 

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още