Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Осмокласник от Пловдив е с комоцио след побой в училище

Закон и ред

Осмокласник от Пловдив е с комоцио след побой в училище

Снимка:

Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив е с комоцио след побой в училище, съобщи Нова тв. Инцидентът става в междучасието близо до училището, а нападателят по-голям ученик от същото училище. Пострадалото момче е с тежко комоцио и е прието в университетската болница „Св.Георги” в Пловдив.

Агресията ескалира след предложение към осмокласника да си купи комплект учебници, с каквито той вече е разполагал. Последвали са обиди към момчето, че говори с глас на обратен, но той ги е отклонил с мотива, че гласът си е негов.

„Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава”, споделя бащата на пострадалото момче Красимир Наков.

Преподаватели водят пострадалия ученик в медицинския кабинет, за да го прегледат. Обаждат се и на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията. Случаят е поет от органите на реда.

„Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик”, твърди директорката на училището Гергана Георгиева.      

При подобен инцидент най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване на виновника в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник ще съдят ученика, нанесъл побой на детето им.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема