Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Остава критично състоянието на пребитото бебе в Пловдив, ухапванията са от зъбите на осиновителката

Закон и ред

Остава критично състоянието на пребитото бебе в Пловдив, ухапванията са от зъбите на осиновителката

Остава критично състоянието на пребитото бебе в Пловдив, ухапванията са от зъбите на осиновителката - Tribune.bg
Снимка:

Множеството ухапвания по тялото на пребитото в Пловдив дете са извършени от осиновителката Анка Михайлова. Това е показал експеримент, назначен от прокуратурата.

За целта е била извършена отливка от зъбите на 41-годишната жена и сравнена със следите от ухапвания по малката Севда, която още е в кома.

„Следите от зъбите са на осиновителката. Хапала е детето по скулата, ръцете, тялото“, съобщи пред БТВ зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. По-рано майката е обяснила пред медиците, че тъй като детето паднало от леглото, тя се опитвала да го свести, като го е хапала. Детето е с черепно-мозъчна травма и с разкъсан бял дроб.

Разследващите са разпитали още един медик, който е четвърти свидетел по делото. Той е  извършил преглед на детето и становището му е, че такива телесни повреди не могат да се получат от падане.

Засега единствената обвиняема е Анка Михайлова. Днес по обед се очаква да излязат резултатите от психиатричната й експертиза. Тя ще каже дали 41-годишната осиновителка има отклонения. По думите на съседи жената е асоциален човек, която не е излизала навън и не е общувала.

Днес следобед в съда ще бъде разгледана мярката й за неотклонение. Прокуратурата настоява за постоянен арест. Версията за намеса на друг човек в престъплението засега е отпаднала. Установено е, че в жилището на ул. „Клисура“ 1 не е влизал друг освен майката и детето.

Малката Севда е била осиновена м.г. От „Социално подпомагане“ твърдят, че 6 пъти са ходили на адреса, но не са открили нередности. Прокуратурата е изискала пълната документация и започва да я анализира, за да установи възможно ли е служителите наистина нищо да не са забелязали.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети бебе, пребито
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати