Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Оставиха в ареста 15-годишния, потрошил 12 коли при гонка в София

Закон и ред

Оставиха в ареста 15-годишния, потрошил 12 коли при гонка в София

Оставиха в ареста 15-годишния, потрошил 12 коли при гонка в София - Tribune.bg
Снимка:

15-годишният шофьор, потрошил 12 коли при гонка с полицията в София, остава в ареста, реши Районният съд. Инцидентът завърши с тежка катастрофа и пострадал. Тинейджърът е с най-тежката мярка - „задържане под стража“, като делото се води при закрити врата.

От полицията съобщиха, че непълнолетният шофьор не е спрял на пешеходна пътека във Владая, след което патрул е опитал да го спре, а той натиснал газта към София, преминавайки през червени светофари и кръстовища, и дори движейки се в насрещното платно.

„Налагаше се да кара“, посочи в съдебната зала приятелката на момчето. Според нея младежът не бил преминал неправилно през пешеходна пътека във Владая, а дал газ по-рязко и след това полицията тръгнала след него.

„Той се уплаши и тръгна“, обясни момичето.

При преследването с полицията с тинейджъра в колата е била и майка му. Тя отказа да застане пред камерите, като заяви, че съжалява за случилото се. Близка до семейството добави, че 15-годишното момче е седнало зад волана за пръв и последен път.

Според съда младежът е засечен да кара с над 160 км/ч, докато бяга от полицията, и има опасност да извърши друго престъпление. Момчето ще изтърпи мярката си в помещение, пригодено за непълнолетни.

Определението на Районния съд не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския градски съд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети