Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Оставиха в ареста бизнесмена, сочен за поръчител на убийството на Станка Марангозова

Закон и ред

Оставиха в ареста бизнесмена, сочен за поръчител на убийството на Станка Марангозова

Оставиха в ареста бизнесмена, сочен за поръчител на убийството на Станка Марангозова - Tribune.bg

Оставиха в ареста бизнесменът Иво Масларов, който е привлечен като обвиняем за поръчителството и подпомагането убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Това съобщиха от държавното обвинение. По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемият.

Софийския военен съд прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на бизнесмена към извършеното престъпление и го остави в ареста.

Разследването се води срещу четирима обвиняеми – подполковник от НСО Борис Иванов и още двама души за убийството на Марангозова.

На Масларов е повдигнато обвинение, за това, че през 2019 г. в съучастие с Борис Иванов. умишлено е склонил и подпомогнал физическия извършител да убие Марангозова чрез три изстрела в главата ѝ. Поръчителят и помагач Масларов. се е укрил от правоохранителните органи в Германия, където по издадена от българските власти европейска заповед за арест е задържан и на 5 октомври 2022 г. бе екстрадиран у нас.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд. За повдигнатото обвинение е предвидено наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати