Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Оставиха в ареста задържаните за лихварство братя от Димитровград

Закон и ред

Оставиха в ареста задържаните за лихварство братя от Димитровград

Снимка:

Бандата действала 7 години, хората не се оплаквали от страх

Петимата братя от Димитровград, които бяха задържани за лихварство, остават в ареста. Това решиха магистратите от Специализирания наказателен съд, които разгледаха мерките за неотклонение на ромите. Вчера стана ясно, че шестият брат от организираната престъпна група се издирва.

Бандата действала от 7 години, сочат събраните по разследването доказателства. Жертвите не смеели да се оплачат пред органите на реда, били заплашвани с убийства. Братята давали заеми предимно на малоимотни хора срещу високи лихви, които достигали до 100%.

Според съда, ако останат на свобода братята могат да извършат друго престъпление или да се укрият. Решението подлежи на обжалване.

Групата беше разбита на 8 април. Братята са обвинени и за изнудване, закани за убийства, заплахи. Има и жени, които са били принуждавани да проституират, за да връщат пари. Други са били карани да продават движимо и недвижимо имущество, а после да дават парите на лихварите. Някои хора дори са избягали от България и са отишли да работят в чужбина, разказаха от прокуратурата, съобщиха вчера от прокуратурата.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още