Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Освободиха под гаранция бившия шеф на КАТ – София

Закон и ред

Освободиха под гаранция бившия шеф на КАТ – София

Снимка:

Повдигнати са му обвинения за превишаване на служебните правомощия и за незаконно съхранение на боеприпаси

Освободиха срещу парична гаранция от 5 хиляди лева  бившият началник на столичния КАТ - Тенчо Тенев. Той беше задържан след акция на дирекция „Вътрешна сигурност" в МВР и прокуратурата в Пловдив. Повдигнати са му обвинения за превишаване на служебните правомощия при сключване на договори за дарения, както и за незаконно съхранение на боеприпаси.

Тенчо Тенев е обвинен, че е сключвал сделки за оборудване на сградата на „Районно Управление – Асеновград" с видеокамери, за доставка на автомобилни части и консумативи, както и за извършване на ремонти дейности на други полицейски автомобили.

Според прокуратурата, той е избирал доставчиците сред свои близки и познати, а цените са били надвишавани по негови указания. Тенев е обвинен и в незаконно съхранение на 554 патрона в хасковското село Крум.

„Ровиха, търсеха - не можаха да намерят нищо. Само го обвиняват напразно", смята извиканият за свидетел Димитър Димитров.

Проведени са разпити на свидетели, претърсвания и изземвания на девет адреса. Освен боеприпаси е иззета търговска и счетоводна документация. Ако бъде признат за виновен, Тенев може да получи от 1 до 8 години затвор.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още