Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. От днес: На граничните пунктове дебнат шофьорите с неплатени актове и фишове

Закон и ред

От днес: На граничните пунктове дебнат шофьорите с неплатени актове и фишове

От днес: На граничните пунктове дебнат шофьорите с неплатени актове и фишове - Tribune.bg
Снимка:

Голяма част от глобите никога не се събирали

От днес на граничните пунктове при напускане или влизане в България шофьорите ще бъдат предупреждавани, ако имат неплатени глоби. Причината за тези действия е, че голяма част от глобите никога не се събират, предаде БТВ. Според министър-председателя Николай Денков това действие на граничните власти не нарушава правата на гражданите.

„След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост  на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата“, съобщиха от МВР. 

„Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява“, допълват оттам.

МВР вече изпраща и съобщения на нарушителите за фишове и актове по електронната поща или чрез приложението „Вайбър“. КАТ отчита, че за месец и половина са връчени санкции за 1,25 млн. лева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети